Přednáška s rodilou mluvčí

Studenti vždy vítají a ocení zpestření výuky. Potvrdili to i ruštináři z 1. a 3. ročníku, kteří strávili 25. dubna dvě vyučovací hodiny ve znamení jídla. Rodilá mluvčí (Екатерина Ефимовна), kterou jsme velmi rádi přivítali na naší škole, poutavě seznámila studenty se specifiky ruské kuchyně. Současně s výkladem viděli, jak se tradičním způsobem připravuje čaj ze samovaru a užili si чаепитие. Teď už vědí, co jsou a jak chutnají бублики, зефир, овсяное печенье, канапе с икрой, a také znají další speciality ruské kuchyně.
Doufáme, že ochutnávka a nové informace inspirují studenty ke kulinářským aktivitám stejně jako jejich starší spolužáky, kteří před pár dny připravovali palačinky (блины).
Těšíme se na další zajímavé setkání s ruskými reáliemi.

Mgr. Marcela Bittnerová

 

Dne 25. 4. jsme se zúčastnili besedy s rodilou mluvčí paní profesorkou Dreslerovou na téma ruská kuchyně. Měli jsme možnost vypít si čaj ze samovaru a ochutnat typické ruské pochutiny, které si dávají u jejich slavného čajepitje (чаепитие). Některé dobroty nám chutnaly víc, některé méně, ale u zajímavého vyprávění jsme zaujatě s plnou pusou poslouchali a poznali spoustu ruských tradic a receptů.
Za tuto besedu paní Dreslerové velice děkujeme a budeme se těšit i na jiná témata, o kterých nám něco krásného povypráví.

studenti 1. ročníku